Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχει περίπτωση να ραγίσει ο στόκος στον τοίχο;

Όχι. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε επιτρέπει στην επιφάνεια του ηχείου να δονείται περίπου όπως και ένα μουσικό όργανο, μια κίνηση αρκετά μικρού βάθους δηλαδή, ώστε να μην ραγίζει ο στόκος. Εφόσον εγκατασταθούν σωστά, τα ηχεία σας δεν θα προκαλέσουν ποτέ πρόβλημα στην επιφάνεια του τοίχου.

Μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σε Οικιακό Κινηματογράφο;

Ασφαλώς. Τα δυνατότερα μοντέλα μας στη σειρά Evolution είναι ικανά και με το παραπάνω να οδηγήσουν ένα πλήρως αόρατο σύστημα Οικιακού Κινηματογράφου και ψυχαγωγίας.

Πόσο κοστίζει μια πλήρης εγκατάσταση;

Το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με τις μεθόδους κατασκευής και τον εγκαταστάτη που θα επιλέξετε.

Μπορώ να αξιοποιήσω τα ηχεία τόσο σε τοίχους όσο και σε οροφές;

Ναι. Όλα τα ηχεία μας μπορούν να εγκατασταθούν τόσο σε τοίχους όσο και σε οροφές. Ανάλογα με τις μεθόδους κατασκευής που θα χρησιμοποιηθούν, μπορούμε να προσφέρουμε διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης και οπίσθια πλαίσια, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Επίσης, διαθέτουμε ειδικά ηχεία για στενά σημεία εγκατάστασης, όπως ανάμεσα σε ανοίγματα ή πάνω από πόρτες.

Πίσω από ποια υλικά μπορώ να τοποθετήσω τα ηχεία;

Τα ηχεία έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν τα βέλτιστα όταν βρίσκονται πίσω από στρώμα στόκου 2 χιλιοστών. Μπορείτε όμως να τα ενσωματώσετε πίσω από μια ποικιλία άλλων υλικών. Για παράδειγμα, πίσω από ξύλινα πάνελ, δέρμα, μέταλλο, ταπετσαρία, ακρυλικό, φίλντισι, μέσα σε έπιπλα, ακόμα και πίσω από επίχρυσες επιφάνειες! Ο μοναδικός περιορισμός, είναι η φαντασία σας!

Ο ήχος τους διαρρέει σε γειτονικά δωμάτια;

Κάθε ηχείο που τοποθετείται σε ένα χώρο, είτε ελεύθερα ή εντός τοίχου, είναι πιθανό να ακούγεται και στο γειτονικό δωμάτιο. Για το λόγο αυτό, παρέχουμε ένα ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο πλάτης, το οποία και μειώνει την οπίσθια ακτινοβολία του ηχείου έως και κατά 30dB στη μεσαία περιοχή. Οι χαμηλές συχνότητες μειώνονται κατά 10dB περίπου. Για την περίπτωση που τα ηχεία θα τοποθετηθούν σε τοίχο ή οροφή όπου απαιτείται περαιτέρω μείωση της διαρροής ήχου, η Amina παρέχει οδηγίες σχετικών κατασκευαστικών τεχνικών.

Είναι τα ηχεία συμβατά με τυπικούς ενισχυτές ήχου;

Βεβαίως. Οι περισσότεροι ενισχυτές του εμπορίου είναι ικανότατοι να οδηγήσουν τα ηχεία. Κατά τα άλλα, καλό είναι να ελέγξετε πως η έξοδος ισχύος του ενισχυτή μπορεί να παράσχει επαρκή και καθαρή ισχύ στη σωστή τιμή ωμικής αντίστασης. Τα ηχεία της Amina δέχονται φορτία 8Ω και 4Ω.

Τι άλλο εξοπλισμό ήχου χρειάζομαι για να δημιουργήσω ένα σύστημα αόρατου ήχου;

Τα ηχεία της Amina είναι παθητικά και άρα χρειάζεστε έναν ενισχυτή και μια πηγή, όπως π.χ. ένα media streamer, ένα CD player, ένα κινητό τηλέφωνο κ.α.

Όταν τοποθετείται ο στόκος, επηρεάζεται αρνητικά η στάθμη ήχου του ηχείου;

Όχι. Ο στόκος, από τη φύση του ως υλικό, εκπέμπει τον ήχο του ηχείου στο χώρο χωρίς να τον επηρεάσει σε κάποιο βαθμό. Τα ηχεία έχουν εξάλλου διαμορφωθεί ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα, κάτω από ένα στρώμα στόκου 2 χιλιοστών.

Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας τους;

Η τεχνολογία VPT της Amina παράγει ήχους μέσω της δόνησης του ανάλαφρου και παράλληλα συμπαγούς υλικού της μεμβράνης του ηχείου. Φανταστείτε κάτι σαν τις χορδές της ακουστικής κιθάρας, οι δονήσεις των οποίων μεταφέρονται μηχανικά στο σώμα του οργάνου και αυτό έπειτα παράγει τον ήχο. Αντί χορδών, τα ηχεία της Amina χρησιμοποιούν «διεγέρτες» για να δονήσουν το πάνελ τους.

Τι συμβαίνει αν γίνει λάθος στην εγκατάσταση;

Λόγω του τετραγωνισμένου σχήματος των ηχείων της Amina, τα σφάλματα εγκατάστασης που μπορούν προκύψουν είναι ελάχιστα. Από την πλευρά μας, τα παρέχουμε αποκλειστικά σε εκπαιδευμένους εγκαταστάτες, εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή τους ενσωμάτωση, με απόλυτα στάνταρντ. Οι Μονάδες Προστασίας Amina προστατεύουν τα ηχεία από πιθανή υπερ-οδήγηση. Αναπόφευκτα όμως, αν τυχόν τα πράγματα πάνε στραβά – σπάνιο μεν αλλά πιθανό – είμαστε περήφανοι για το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα γρήγορα και επαγγελματικά.

Ποια ηχεία πρέπει να χρησιμοποιήσω στο σπίτι μου;

Τα ηχεία της σειράς Amina Evolution σχεδιάστηκαν με σκοπό την απόδοση κρυστάλλινου ήχου υψηλής ποιότητας, ιδανικού για οικιακές εγκαταστάσεις. Είτε ανήκετε στους audiophiles που αναζητούν το απόλυτο σύστημα αόρατων ηχείων, είτε αναζητάτε μια λύση που να γεμίζει το σπίτι σας με ήχο σε κάθε δωμάτιο ή ακόμα κι αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα πλήρως αόρατο Home Cinema, η σειρά Evolution είναι η τέλεια επιλογή.

Μπορώ να εγκαταστήσω ο ίδιος τα ηχεία μου;

Παρά τη σχετικά απλή διαδικασία της εγκατάστασης - η οποία και θα ήταν εφικτή από έναν ικανό χομπίστα, επιμένουμε στην εγκατάσταση των ηχείων μας από εξειδικευμένους τεχνικούς οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια της Amina. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν την εγκατάσταση των ηχείων σας με βάση τα υψηλότερα στάνταρντ για μέγιστες επιδόσεις και αντοχή στο χρόνο.

Μπορείτε να περιγράψετε την απόδοση των ηχείων;

Ασχέτως του μοντέλου των ηχείων Amina που θα επιλέξετε για το χώρο σας, σας διαβεβαιώνουμε πως τα σχεδιάσαμε ώστε να ακούγονται όσο καλύτερα περιμένετε να ακούγονται. Με εντυπωσιακή καθαρότητα και λεπτομέρεια στις υψηλές συχνότητες, ο ήχος διαχέεται ευρύτατα – κατά 180 μοίρες – χαρακτηριστικό που δεν θα συναντήσετε σε κανένα συμβατικό ηχείο. Αν επιθυμείτε περισσότερη έκταση στις χαμηλές συχνότητες ή ακόμη και… σεισμικό μπάσο, διαθέτουμε διάφορα μοντέλα πρακτικά αόρατων υπογούφερ, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν σε κουφώματα ή και απευθείας μέσα στο χώρο.

Και ως προς τις χαμηλές συχνότητες, πως τα πάνε;

Στα ηχεία τεχνολογίας πάνελ (VPT), η έκταση των χαμηλών συχνοτήτων εξαρτάται άμεσα από το εμβαδό της επιφάνειάς τους. Χωρίς να χρειαστεί να μεγαλώσουμε σημαντικά τα πάνελ μας, καταφέραμε να επιτύχουμε έκταση έως και στα 105Hz σε όλα μας τα μοντέλα. Το κορυφαίο ηχείο της σειράς Evolution (AIW750i) αξιοποιεί δυο πάνελ, το ένα εκ των οποίων αποδίδει μόνο χαμηλές συχνότητες, με έκταση έως και στα 50Hz. Αν επιθυμείτε περισσότερη έκταση στις χαμηλές συχνότητες ή ακόμη και… σεισμικό μπάσο, διαθέτουμε διάφορα μοντέλα πρακτικά αόρατων υπογούφερ, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν σε κουφώματα ή και απευθείας μέσα στο χώρο.

Πως συγκρίνεται ο ήχος τους, σε σχέση με ηχεία συμβατικής σχεδίασης;

Κάθε ηχείο έχει και διαφορετική ηχητική ταυτότητα και το τι ακούγεται καλύτερα στον καθένα μας, είναι θέμα υποκειμενικού γούστου. Υπάρχουν όμως και μετρήσιμα κριτήρια ποιότητας, που είναι η απόκριση συχνοτήτων και ο τρόπος διάχυσης του ήχου. Τυπικά, τα ηχεία της Amina αποδίδουν καθαρότερες υψηλές συχνότητες από τα ηχεία συμβατικής σχεδίασης, αλλά ενδέχεται να υπολείπονται ελαφρώς στο χαμηλό τμήμα του φάσματος. Για το λόγο αυτό, διαθέτουμε μια σειρά από υπογούφερ, σχεδιασμένα ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με τα ηχεία μας. Με ευρύτατη διάχυση ήχου στις 180 μοίρες, ακόμα και για τις πλέον υψηλές συχνότητες, τα αόρατα ηχεία της Amina είναι χαρισματικά στην ικανότητά τους να γεμίζουν το χώρο με ήχο, να δημιουργούν ευρύ sweet spot και παράλληλα, να διατηρούν τη συνοχή της ηχητικής εικόνας με κρυστάλλινη καθαρότητα.